Historien

Om Design Asmussen

Bag de dråbeformede produkter gemmer der sig en historie, der udspringer sig i perioden 1975 – 2007 i Grindsted og den lille jyske by Krogager. Det er historien om en far og hans fire børn, der etablerede virksomheden Design Asmussen, som blev det samlende punkt for hele familien, og de medarbejdere, der var ansat.

Alle børn var inddraget, fra de tidlige ungdomsår til de første år i voksenlivet. Mange af produkterne blev designet i et samarbejde, ud fra en ideskitse, ofte med udgangspunkt i naturens former. Nogle deltog i designet, mens andre deltog i produktionen og sørgede for leverancer, marketing og messeaktiviteter. Da der kom svigerbørn til, blev de også inddraget i virksomhedens aktiviteter. Der var plads, der var rummelighed og der var en stor fælles kærlighed til produkterne.

Hugo Asmussen var egentlig uddannet smed, men var lidt af en opfinder og det blev til mange forskellige ting, også indenfor møbelkunst. Hugo Asmussen, eller bare Asmussen som han foretrak at blive kaldt, var også en dygtig håndværker, altid på udkig efter muligheder. Han var præget af en ukuelig lyst til at udforske materialer, design og ikke mindst en evne til at se muligheden for en god handel.

Det var i forbindelse med en møbelmesse, hvor han manglede nogle brugskunst produkter til at skabe stemning i udstillingen, at han startede skitserne til dråbeserien, som derefter blev sat i produktion. I første omgang foregik produktionen fra hjemmet, samtidig med at han havde et job som driftsleder, men der var efterspørgsel efter produkterne og han etablerede derfor firmaet Design Asmussen og lagde sit fokus der.

Det var en lille virksomhed, hvor rummelighed og personlig kontakt til medarbejdere og leverandører var i højsædet og denne jyske samhørighed skabte et særligt arbejdsmiljø hvor der var plads til mange forskelligheder, og hvor kvalitet og kærlighed til produkterne var i højsædet.

 

45 år senere

Relancering

Ca. 45 år senere, er stagerne stadig en eftertragtet klassiker og bliver handlet på bl.a. vintage portaler i både ind og udland og der var efterspørgsel efter nye produkter. Efter en 10 årig pause tog Anette Asmussen derfor initiativ til at relancere produkterne, i samråd med de øvrige søskende.

I forbindelse med re-lanceringen har det været en rejse tilbage i tiden og et dejligt gensyn med de gamle leverandører og flere af de tidligere leverandører, er igen med på holdet. Sågar de gamle presseforme blev fundet i gemmerne, og er nu i sving igen.

Designed and made

in Denmark

I dag er Design Asmussen igen en dansk virksomhed, samlende for familien, og alt lige fra design og produktion til marketing samt distribution, sker via danske virksomheder, med produktion i Danmark.

Alle produkter er forarbejdet i messing, herefter efterbehandlet i en slibeproces, og til slut gennem en særlig elektrolytisk behandling, belagt med 24 karat guld. En produktionsproces, der kræver know-how og præcision, da selv den mindste unøjagtighed eller støvkorn kan ses.

Det er dansk design, ’Made in Denmark’ når det er bedst, præget af høj grad af faglighed og elegance. Design Asmussen har i forbindelse med re-lanceringen ikke villet gå på kompromis med hverken historie eller kvalitet. Produktionen sker nu, som dengang, efter de strengeste kvalitetskrav, hvilket var, og vil være, grundlaget for firmaets succes. Man får et produkt med garanti for tidløshed og holdbarhed, koblet til en historie om en dansk familie, med kærlighed for design og kvalitet.

Kontakt

Design Asmussen Aps.
Østre Hougvej 1
5500 Middelfart

Åbningstider & TLF

Mandag - torsdag kl. 09-16
Fredag kl. 09-15

Tlf. 22828463

Design Asmussen. All rights Reserved.